MarsMellows


De MarsMellows

Wij zijn de Marsmellows en wij zijn een vriendenteam uit Delft.

Wij hebben elkaar ontmoet via de First Lego League. Lieve, Anne Fleur en Tjorven zitten bij elkaar in de klas. Zij zaten vorig jaar in het meisjesteam 'de AAGjes'. Vorig jaar tijdens de Delft finale hebben ze daar Paul en Hans leren kennen. Zij hebben de AAGjes toen geholpen om hun robot te verbeteren voor de Benelux. Lucas heeft met Paul en Hans meegedaan aan de ISU competitie. Zij hebben toen de Innovation Award gewonnen. Mia heeft weer met de AAGjes meegedaan aan de Off Season competitie.

Wij komen iedere woensdag en zondag bij elkaar, dan werken we aan de First Lego League. We verdelen de taken, maar iedereen is overal bij betrokken. Na de regiofinale in Delft hebben we vooral gewerkt aan ons project. We hebben ontzettend veel experts geïnterviewd, wel twaalf! Onder andere veel experts van de Universiteit Wageningen en van de ESA.

We zijn met ons team naar de open dag van de ESA geweest en hebben het Generation Discovery festival bezocht. Daar hebben we inspiratie voor ons project opgedaan. Onze robot hebben we gedemonstreerd op de open dag van het Haags Montessori Lyceum. Daar hebben we ook onze project presentatie een paar keer gegeven. Met het HML is Lucas op First Lego League kamp geweest. Anne Fleur, Hans, Lucas en Lieve hebben op dat kamp geholpen bij de organisatie van de onderlinge battles. Ook zijn Anne Fleur en Lieve junior coach geweest van wel drie teams. Eén van de teams heeft de Doorzetters Award gewonnen op de regiofinale Haaglanden!

We hebben veel online gechat met buitenlandse teams, onder andere een team uit Turkije en een team uit Brazilië. Ook hebben we ons project met andere Nederlandse teams gedeeld.

Voor ons draait de First Lego League voornamelijk om FUN. We hebben een workshop sketchnotes gevolgd, wat niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam was. Verder hebben we veel geknutseld, zo hebben we een meer dan twee meter hoge poppenkast geknutseld voor onze projectpresentatie. De vrijdagen voor de finaledagen hebben we altijd pizza-avond, dan eten we met z’n allen pizza en nemen we alles nog een laatste keer door. Oh ja, en wisten jullie al dat je kaas kunt invriezen ;-)

Prijzen

-2018/2019: Gracious Professionalism Award 1st place, World Festival Detroit, Michigan, USA

-2018/2019: Ministerie van Defensie Champion's Award 1e prijs Benelux finale

-2018/2019: 1e prijs regiofinale Delft

-2018/2019: Robot Prestatie Award regiofinale Delft

-2018/2019: ISU Innovation Award (Hans, Paul en Lucas)

-2017/2018: University of Twente Onderzoek Award benelux finale(team Aagjes met Lieve, Tjorven en Anne Fleur)

-2017/2018: 2e prijs regiofinale Delft (team Aagjes met Lieve, Tjorven en Anne Fleur)

-2017/2018: Robot Prestatie Award regiofinale Delft (Team Fluid-IX met Hans en Paul)

-2017/2018: Mechanisch Ontwerp Award regiofinale Delft (Team Fluid-IX met Hans en Paul)

-2017/2018: Gracious Professionalism Award regiofinale Haaglanden (team Montessori Yellowtail Rangers met Mia)

-2017/2018; Robot Programma Award regiofinale Delft (team Mindvermeer met Lucas)

-2016/2017: Inspiratie Award regiofinale Haaglanden (team Kissat met Tjorven)

-2016/2017: Inspiratie Award regiofinale Delft (Team Awesome Animal Girls met Anne Fleur)

-2016/2017: Winnaar Off-Season competitie (team Aagjes met Mia en Anne Fleur, in samenwerking met team Cadmes)

-2016/2017: Project Award regiofinale Delft (Team Mindvermeer met Lucas)