MarsMellows


Onze Robot

Ons team houdt van woordgrapjes. Voor onze robot hebben we daarom ook een leuke naam bedacht, namelijk 'Space Kees'. Het is een compacte robot die rechthoekig is en allemaal vlakke zijden heeft. Dit is handig voor de opzetstukken. De robot heeft twee grote wielen, twee mediummotoren voor het aandrijven van de opzetstukken, twee kleursensoren en een gyrosensor. De robot is geprogrammeerd op twee manieren: het standaard programma wat werkt op basis van de kleursensoren en het rechtzetten tegen de randen en het back-up programma met de gyrosensor.

Onze robot is zo geprogrammeerd dat hij in vijf runs ruim 300 punten kan halen.

Voor run 1 en 2 gebruiken we hetzelfde opzetstuk. In run 1 brengen we de karretjes weg en klappen we het zonnepaneel om. In run 2 doen we het observatorium en de kop van jut. We laten daar een uitschuifarm achter op de baan.

Run 3 hebben we sinds de Delft finale helemaal aangepast. In deze run doen we de krateroversteek, de meteorietafbuiging en extractie.

Run 4 heeft het grootste opzetstuk. In deze run doen we het 3D-printen en de krachtoefeningen.

Run 5 is onze laatste run. Hierin brengen we de satellieten weg, we doen de voedselproductie en brengen de landingsmodule naar de basis.