MarsMellows


De First Lego League

Wat is de First Lego League (FLL)?

De FLL is een wereldwijde techniekwedstrijd voor kinderen tussen de 9 en 15 jaar, die jaarlijks wordt gehouden en waar wereldwijd meer dan 25.000 teams aan meedoen. De wedstrijd daagt jongeren uit om de rol van techniek en technologie te onderzoeken.

De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen.


Robot

Er moet een volledige autonome robot ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd worden, die tijdens de wedstrijd verschillende opdrachten moet uitvoeren.

Project

Voor het project moet er een innovatieve oplossing worden bedacht en gepresenteerd rondom een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar is het thema 'Into Orbit' en worden de deelnemers uitgedaagd om het leven van astronauten in de ruimte te verbeteren.

Core Values

Core Values is een belangrijk onderdeel van de wedstrijd. Het gaat erom hoe je hebt samengewerkt met je eigen team, maar ook met andere teams. Op de wedstrijd geef je hier een posterpresenatie over. De onderwerpen ontdekking, intergratie, coöpertition en betrokkenheid zijn vaste onderwerpen voor deze poster. Het vijfde onderwerp mag het team zelf kiezen. Ons team koos dit jaar voor het onderwerp 'FUN'.

Wil je meer weten over de First Lego League? Ga dan naar de website firstlegoleague.nl of firstchampionship.org