MarsMellows


Onze blog!

Welkom op onze blog

Hoi, wij zijn de MarsMellowes een Lego vriendenteam dat meedoet aan de techniekwedstrijd, de First Lego League (FLL). We kennen elkaar via school en via de FLL. We hebben allemaal al vaker meegedaan met deze leukste techniekwedstrijd en ook allemaal al wel eens een mooie prijs gewonnen, maar dit jaar hebben we ons dreamteam samengesteld en met succes. In december wonnen we de regiofinale in Delft en in februari werden we eerste bij de Benelux finale. Daarmee hebben we een ticket verdiend naar het World Championship in Detroit. Via deze blog informeren we u over deze reis en de voorbereidingen op het World Championship.


Pindarotsjes?

(3 maart 2019)

Zo loop je mee in een demonstratie voor een beter klimaat en dan mag je ineens naar Detroit. Een dilemma, want vliegen is niet oké voor het klimaat. Als wij niet gaan, gaat een ander team, en wij hebben gewonnen, dus dan zijn wij toch ook het beste team om ons land te vertegenwoordigen!? We hadden in ieder geval veel om te overleggen de afgelopen week, maar we hebben besloten om wel te gaan. Maar we willen wel iets terugdoen voor het milieu en daarom gaan we geld inzamelen om te doneren aan 'Trees for all'. Dit is een organisatie die nieuwe bossen aanplant en bestaande bossen herstelt in de tropen en in Nederland. Op de website kun je de CO2 footprint van je vliegreis berekenen en dat bedrag doneren aan deze organisatie. Dit willen we gaan doen en daarvoor hebben we bedacht dat we pindarotsjes gaan verkopen. Maar waarom verkopen we pindarotsjes? Heeft dat nog een speciale reden? Ja! We verkopen pindarotsjes omdat dat veel te maken heeft met ons project, het eten van astronauten smakelijker maken. Dit willen we doen door het triggeren en trainen van astronauten. Meer hierover kun je lezen bij 'ons project'.

Om de astronauten meer te laten proeven willen we o.a. pittige ingrediënten toevoegen aan hun eten om de smaak te versterken. Dit hebben we bij de Benelux finale gepresenteerd als een experiment. Je moest eerst, met je neus dicht (want astronauten kunnen niet ruiken in de ruimte) een pindarotsje proeven. Daarna moest je een pindarotsje met chili proeven. Veel mensen die meededen aan het experiment vonden deze veel smakelijker! En gelukkig maar, want dat betekent dat ons idee kan gaan werken in de ruimte!

Dus, als we binnenkort bij je aanbellen met de vraag of je pindarotsjes wil kopen, dan is dat voor een heel goed doel. Hieronder zie je een filmpje van hoe we de pindarotsjes hebben gemaakt en ingepakt! Koop jij ook een zakje om ons zo verder te helpen? Alvast bedankt!!

Lees meer